Stephan Csikós


Fotoboek 'Boeren – Avonturen op het land'Voor de nieuwe hoofdtentoonstelling 'Boeren – Avonturen op het land' van Fotomuseum Den Haag heb ik in opdracht van curator Wim van Sinderen en uitgever Lecturis, het gelijknamige fotoboek mogen ontwerpen. 

Het 144 pagina's en 120 foto's (kleur en zwart-wit) tellende boek laat het boerenleven in de Nederlandse fotografie van 1885 tot heden zien.

Adriaan Boer, Henri Berssenbrugge en Richard Tepe waren zich aan het begin van de twintigste eeuw al bewust dat zij een tanend Hollands erfgoed in beeld brachten. In de jaren zeventig en tachtig gold voor Toon Michiels en Brand Overeem hetzelfde. Opvallend is dat de jongste generatie fotografen dit thema opnieuw interpreteert, gezien de sferische fotoreportages van onder anderen Loek Buter, Bert de Jong, Tryntsje Nauta, Gea Schenk en Mascha Joustra. Het Nederlandse platteland blijkt nog steeds velen te kunnen inspireren.


De tijdloze onderwerpen van het boerenleven vastgelegd door bekende Nederlandse fotografen als Henri Berssenbrugge, Martien Coppens, Ed van der Elsken, Brand Overeem, Hans van der Meer, Anton Corbijn, Toon Michiels,
 
Mascha JoustraHellen van Meene en Bert de Jong.

www.fotomuseumdenhaag.nl/tentoonstellingen/boeren

mascha joustra

Mascha Joustra is a Rotterdam/Netherlands based photographer working in portraiture and photojournalism.
Website via Visura

mascha joustra is integrated to:
Visura site builder, a tool to grow your photography business
Visura's network for visual storytellers and journalists
A photography & film archive by Visura
Photography grants, open calls, and contests
A newsfeed for visual storytellers